Tímida reobertura de les escoles i llars d'infants de Tarragona

Publicat dilluns 01 de Juny de 2020 09:27
  • Tarragona Ràdio
  • Laura Casas

Tímida reobertura de les escoles de la ciutat. A partir d’aquest dilluns ja han pogut reprendre l’activitat tots els centres que es troben en territoris en fase 2. De cara a aquest 1 de juny cada escola ha elaborat el seu propi pla d’obertura i ha fixat els criteris per a l’acollida d’alumnes. Les ràtios van dels 8 als 15 escolars en una tornada que és voluntària. En general, es prioritza l’atenció als alumnes que canvien de fase educativa i es dona suport emocional.

Al conjunt del camp de Tarragona, han obert 270 centres públics, 41 concertats i 17 privats. Dos Centres de Formació d’Adults no han obert avui però ho faran al llarg de la setmana.El director de l’escola de Torreforta, Josep Queraltó, ha explicat a Tarragona Ràdio que l’assistència, de moment, és baixa. Recorda que el curs escolar segueix de manera telemàtica.

També s’han posat en marxa les llars d’infants, de moment amb pocs alumnes. Hem passat per la llar d’infants del Miracle, que aquest dilluns només ha acollit un nen: el Santi. L’ha portat la seva germana, la Desirée, que admet que el petit es podia quedar a casa però que tenia moltes ganes de retrobar-se amb els seus companys.

La directora de la llar, Sandra Serret, ha explicat a Tarragona Ràdio que 10 famílies s’han apuntat per portar els nens i nenes aquesta setmana. S’aniran incorporant aquests dies. Han hagut d’implementar canvis importants: tot el material ha quedat retirat i fora de l’abast dels petits i s’ha delimitat el pati per garantir la separació de grups, que són de 5 infants com a màxim. S’han desinfectat les instal·lacions i es farà una neteja exhaustiva.