Tot a punt per la novena edició de la Marató de Tarragona

Publicat dijous 10 de Gener de 2019 13:25
  • Esports
  • Nil Morato


Juanan Fernández, director de la cursa

La Marató de Tarragona arriba enguany a la novena edició i per segon any consecutiu tindrà la sortida i l’arribada a l’Anella Mediterrània, un espai que els permet tenir el muntatge dies abans de l’inici de la cursa sense molestar als ciutadans, com passava en altres espais com el Prat de la Riba o Vidal i Barraquer.

Tarragona es troba en el número 18 del ranking de maratons, una posició no gaire alta però que donat el nombre d’habitants i el pressupost que destina és força positiva. “La realitat és aquesta i no ho podem amagar però som la segona de Catalunya de tres que hi ha, a més només tenim nou anys de vida que en comparació d’altres maratons som un nen petit. A més, al final el nostre pressupost és de 85.000 euros i València, que és la primera, inverteix 3 milions d’euros”. Explica Juanan Fernández, director de la cursa.

La Marató tindrà lloc el proper 27 de gener i com en les altres edicions, a banda del circuit de 42 quilòmetres també hi ha el de 30, 10 i 5. Fins a dia d’avui, hi ha més de 1.100 participants, dels quals uns 350 correran la Marató. Juanan Fernández espera poder arribar als 1.800 corredors. D’aquest nombre un 25% són atletes femenines. “Estic molt content perquè estem molt per sobre de la mitjana amb un 25% quan la mitjana està en un 15%”, valora el director de la cursa.

La Marató de Tarragona ha comptat amb la participació de grans atletes, tant locals com nacionals i enguany tindran la presència de Mireia Sosa, que ha guanyat la Marató en tres ocasions i estan pendents de portar també un altre atleta de primer nivell nacional.