Trens Dignes rebutja una adaptació dels horaris als retards actuals perquè suposaria 'cronificar la impuntualitat'

Publicat dijous 28 de Abril de 2016 14:02
  • ACN
  • Renfe
  • Adif

La plataforma Trens Dignes (PTD) rebutja l’adaptació dels horaris de les línies R15 i R16 als retards actuals perquè suposaria cronificar la impuntualitat.

La plataforma considera la mesura una nova retallada del servei que es podria agreujar amb les obres al Corredor del Mediterrani i el manteniment de l'R15.

Trens dignes tem que la situació s’eternitzi i s'acabin assumint els nous horaris com a permanents. Segons expliquen en un comunicat, aquesta proposta suposarà una nova retallada del servei mentre Adif i Renfe no compleixen amb els seus compromisos a la xarxa ferroviària de la demarcació. Insisteixen, a més, que les obres al Corredor del Mediterrani, entre Vandellòs i Tarragona, i el manteniment de la línia R15 poden incrementar el temps de viatge, fins a superar les 3 hores entre Tortosa i Barcelona.

Trens Dignes ha lamentat assabentar-se de la proposta a través dels mitjans de comunicació i no per la conselleria de Territori i Sostenibilitat. Davant al situació, reclamen que es convoqui la segona taula tècnica que esperen des de fa 5 mesos.