Tres fars de la costa tarragonina s'il·luminaran amb motiu del Dia Mundial de les Ajudes a la Navegació

Publicat dimarts 30 de Juny de 2020 09:36
  • Tarragona Ràdio

El Port de Tarragona se sumarà, aquest dimecres 1 de juliol, al Dia Mundial de les Ajudes a la Navegació i encendrà a les 12.00 h de forma simultània tres fars de la costa tarragonina. Es tracta de 3 dels 6 fars que gestiona el Port al litoral de Tarragona: el far de Sant Carles de la Ràpita, el de Salou i el far de Torredembarra.

Un dels objectius centrals d’aquesta efemèride internacional, és fer un reconeixement, a través de les xarxes i mitjans, de tot l’equip d’Ajudes a la Navegació Marítima, que són essencials referents per una navegació segura dels vaixells i que, sens dubte, han jugat un paper important per a què la cadena de subministrament s’hagi mantingut durant els moments més durs de la crisi sanitària que pateix el món. Les ajudes a la navegació marítima inclouen els sistemes visuals, acústics o radioelèctrics per tal de posicionar les embarcacions o els perills propers als vaixells. D'aquesta forma es permet establir les rutes adients i evitar accidents.

El Port de Tarragona gestiona 6 fars: far de Torredembarra, el de Cap de Salou, el del Fangar, far del Cap de Tortosa, el de Sant Carles de la Ràpita i per últim el far punta de la Banya al Delta de l’Ebre. Cal afegir que el Port de Tarragona gestiona també dos fars molt peculiars; per una banda el far del Moll d’Aragó i per altra, el far de la Banya. Aquest darrer, situat originàriament al parc natural dels Alfacs, es va apagar l’1 de novembre de 1978. Al 1980 el llavors director del Port de Tarragona, Joaquín Joan Dalac, va sol·licitar formalment la recuperació del far per rehabilitar-lo i instal·lar-lo on està situat avui dia, al final del conegut Km0.