Tret de sortida a la Marató de Donants de Sang amb la sala i les lliteres plenes

Publicat divendres 11 de Gener de 2019 10:29
  • Laura Casas

Amb la sala d’espera i les lliteres plenes. Així ha arrencat aquest divendres la Marató de Donants de Sang a l’Hospital Joan XXIII. La campanya s’allargarà fins el divendres vinent, dia 18. Al conjunt del país s’espera arribar a la xifra de 10.000 bosses recollides, sang de tots els tipus i especialment de l’O negatiu, que és el que està en nivells més baixos. La Marató té una importància cabdal per aquestes dates tenint en compte que, després del Nadal i amb l’arribada del fred, ara hi ha reserves per 6 o 7 dies, quan l’òptim seria que n’hi hagués per 10-11.

La directora del Banc de Sang i de Teixits a Tarragona i les Terres de l’Ebre, Virgínia Callao, ha destacat la bona acollida de la campanya promocional i el fet que el primer dia ja hi hagi moltes persones a les instal·lacions del Joan XXIII. Anima la gent a donar sang i, en cas de no poder fer-ho, a córrer la veu entre familiars i amics.

Un any més, l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha donat el tret de sortida simbòlic a la Marató, fent la seva aportació de sang. Destaca el caràcter pioner de Tarragona en aquest àmbit.

Les persones interessades en col·laborar amb la campanya del Banc de Sang i de Teixits poden reservar hora a www.donarsang.gencat.cat. Al territori els hospitals de referència són el Joan XXIII de Tarragona i el Sant Joan de Reus.