Tret de sortida a la Marató de Donants de Sang, que espera superar les 8.000 aportacions

Publicat divendres 12 de Gener de 2018 09:45
  • Laura Casas

Cada dia es necessita un miler de donacions de sang a Catalunya. A dia d’avui hi ha reserves per 5-6 dies, una xifra baixa i que ha caigut sensiblement després de les festes nadalenques i ara amb l’epidèmia de grip. Per capgirar la situació i donar aire al Banc de Sang, aquest divendres ha arrencat una nova edició de la Marató de Donants. Al conjunt del país s’espera recollir unes 8.000 aportacions. Un 10-15% es registraran a les comarques tarragonines.

La directora del Banc de Sang i Teixits de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Virgínia Callao, explica que les reserves han baixat després del Nadal i que amb l’increment de casos de grip s’espera que puguin caure més. És per això que espera una bona resposta de la ciutadania a aquesta crida solidària.

Josep Fèlix Ballesteros ha estat el primer donant de la Marató de Donació de Sang a l’hospital Joan XXII, punt de referència a la ciutat i un dels tres que hi ha a la demarcació junt amb el Sant Joan de Reus i el Verge de la Cinta de Tortosa. L’alcalde anima els tarragonins i les tarragonines a donar sang.

La Marató d’enguany, que arriba a la cinquena edició, està dedicada a l’experiència de la donació. Com a novetat, els donants rebran un SMS que els informarà quan la seva sang s’hagi utilitzat.

Durant el 2017, a la demarcació de Tarragona es van superar les 31.000 aportacions, les 7.000 a la ciutat.