UGT i CCOO es manifesten en contra la precarietat laboral a les químiques

Publicat divendres 10 de Juliol de 2020 13:16
  • Joan Mercadé
  • Laura Tarsà

CCOO i UGT reclamen més seguretat a la petroquímica després de la mort d’un treballador aquest dimecres. Un centenar de persones s’ha manifestat aquest matí a les portes d’IQOXE per exigir controls més estrictes per evitar més morts en l’àmbit laboral.

Durant l’últim any 5 persones han perdut la vida en accidents laborals. Per aquest motiu, els sindicats critiquen la falta de protocols i la manca de seguretat dels treballadors. Segons ells, actualment hi ha un 40 per cent de treballadors subcontractats, com el cas de l’empleat que va morir dimecres.

El treballador de la subcontracta Dominion Global, un veí de Tarragona de 62 anys, es va precipitar deu metres en caure pel forat d'un muntacàrregues que havia revisat.
Treballava en una filial de l’empresa química de la Canonja situada a Vila-seca, IQOXE Emulsiones Poliméricas. 

El portaveu de CCOO i Indústria de Tarragona, José Martín, mostra indignació per la precarietat de les condicions laborals, fet que, recalca, afecta directament a la seguretat dels empleats. Martín demana a la AEQT que doni respostes i revisi les condicions.


Per la seva banda, els veïns denuncien que s’han de fer molts esforços per millorar i exigir a les empreses la regulació dels protocols. El vicepresident de l’associació de veïns de Bonavista, Vicente Osaenz, qualifica la situació de lamentable i es mostra commogut a causa de la manca de rigorositat i transparència.

Molts veïns encara no han rebut la indemnització i encara a hores d’ara han de conviure amb els danys causats per l’explosió del passat 14 de gener.