El Seguici Popular no acompanyarà l'entrada del nou Arquebisbe

Publicat dimecres 15 de Maig de 2019 20:26
  • Tere Ortega

El Seguici Popular no sortirà per acompanyar l'entrada del nou Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, el 8 de juny. S'ha decidit aquest dimecres al vespre en assemblea per 17 vots en contra, 11 a favor de la sortida i 1 abstenció. A la reunió hi han pres part 29 dels 30 membres convidats.

La tinent d'alcalde de Festes, Begoña Floria, ja ha fet arribar al Vicari General la decisió de la majoria de grups del seguici que han assistit a les votacions que s'han efectuat a la seu de l'IMET, de forma secreta i amb una urna.

El Seguici no participarà en aquesta sortida extraordinària el 8 de juny a les 11 del matí com sí que ho va fer el 13 d’abril de 1997 amb l’Arquebisbe, Lluís Martínez Sistach, i el 19 de setembre de 2004 amb Jaume Pujol. Precisament durant l’entrada de Jaume Pujol a la Catedral, ara fa quinze anys, va sortir el Seguici tot i que hi va haver gestos de protesta.

Begoña Floria ha explicat que la decisió no genera precedents ja que cada vegada que hi ha una sortida excepcional com aquesta s’ha d’acordar en procés participatiu. Floria ha destacat que ha estat un debat enriquidor. Afegeix la tinent d'alcalde de Festes que "tot i valorant la part històrica i ritual d'aquestes entrades, es considera que en el marc social i cultural del moment actual tenen un difícil encaix o justificació en una societat progressivament més laïcitzada. Entenem que la posició majoritària, que no unànime, de l'assemblea, ha anat en la mateixa línia".

El dictamen de l’assessora, reunida dimarts, ja remarcava que tot i els antecedents històrics en entrades d’arquebisbes, és una situació de difícil encaix social en els temps actuals.