Òscar Cadiach posa dates a l'ascens

Òscar Cadiach intentarà coronar de nou el Broad Peak

Publicat dijous 28 de Juliol de 2016 10:02
  • Tarragona Ràdio
  • Alpinisme
  • Òscar Cadiach
  • Broad Peak


Òscar Cadiach en directe a Tarragona Ràdio aquest dijous

Òscar Cadiach es mostra optimista

Òscar Cadiach tornarà a intentar coronar el Broad Peak en els propers dies, previsiblement aquest dilluns.

En una trucada a Tarragona Ràdio des del Camp Base, l’alpinista tarragoní ha anunciat que aquest divendres començaran a pujar fins el Camp 2 amb la intenció de seguir l’ascens dissabte al Camp 3 i entre diumenge i dilluns atacar el cim.

Cadiach ha explicat que estan a l'espera d'una finestra de bon temps per atacar de nou el cim del vuit mil que se li resisteix.

Han tramitat nous permisos per a 10 dies més.

La resta de l'expedició ha marxat i només queda amb ell l'alpinista andalús Lolo González. Tots provaran de nou l'ascens, acompanyats d'un portejador.

Cadiach ha assegurat que ja estan aclimatats i forts mentalment per fer el tercer intent. Es confessa optimista i diu que estan en disposició d’aconseguir l’objectiu.

Cadiach ha destacat que encara no saben si instal.laran un Camp 4. Diu que han d’analitzar les condicions que trobaran al Camp 3 i recorda que tot el recorregut l’hauran de fer de forma seguida.

L'alpinista tarragoní afegeix que es veuen amb força per intentar de nou el que serà ja el tercer atac en aquesta temporada del Broad. Un cim que en cas de coronar-lo, el convertiria en el primer català amb els 14è vuitmils principal del planeta, i sense oxigen.

Diuen que esperen que la traça que van obrir en el primer intent encara es conservi per sobre dels 7.000 metres, malgrat la neu que ha precipitat aquests darrers dies. Aquest dijous, de fet, plovia al camp base i nevava dalt de la muntanya.