Un 18% dels tarragonins d’entre 15 i 16 anys enquestats en un estudi admeten un consum habitual de cànnabis

Publicat dimarts 15 de Març de 2016 12:52
  • Laura Casas

Un 18% dels tarragonins d’entre 15 i 16 anys enquestats en un estudi europeu admeten un consum habitual de cànnabis.

Un 30% beu amb certa freqüència i un 11% fuma o ha fumat.

Són dades que es desprenen del projecte Youth In Europe i que aquest dimarts s’han donat a conèixer en el marc d’una trobada celebrada a la ciutat.

En aquesta jornada hi participen representants de 9 països de la Unió Europea. Tarragona és l’única ciutat espanyola que pren part en aquesta iniciativa.

La primera de les accions ha estat una enquesta per conèixer els hàbits de consum en relació a l’alcohol i altres substàncies. A Tarragona s’ha preguntat a un total de 2.058 joves de tots els instituts de la ciutat, a uns 6.500 arreu del continent. L’objectiu és fer un estudi comparatiu en profunditat sobre els hàbits i estils de vida entre adolescents de cada país. Amb la informació obtinguda s’implementaran intervencions per a la reducció de l’ús de substàncies i que passen per minimitzar els factors de risc.

La tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Ana Santos, explica que les dades, tot i que preocupants, estan en la mitjana europea. 

El programa es va gestar a Islàndia l’any 1998 i, des de llavors, s’ha aconseguit reduir de manera important els consums entre joves de 15-16 anys.