Autor: Roger Segura/ACN

Autor: Roger Segura/ACN

Un 80% dels conductors respecten els 30km/h en el primer dia de la nova regulació

Publicat dimarts 15 de Setembre de 2020 13:10
  • Tarragona Ràdio
  • Mobilitat
  • Tarragona ciutat 30

La Guàrdia Urbana va aturar 560 vehicles aquest dilluns, 111 dels quals van sobrepassar el límit de velocitat de 30km/hora. Només 11 conductors anaven a una velocitat superior als 40 km/h. Això representa que el 81% va complir amb la nova regulació circulatòria. Pel que fa a bicicletes i patinets, 40 persones circulaven per la vorera en lloc de la calçada.

Aquest és el balanç de les primeres hores en vigor de la iniciativa de Tarragona ciutat 30, que planteja un canvi radical en la mobilitat amb l’objectiu de situar a les persones en el centre de la planificació urbana i aconseguir una mobilitat urbana sostenible, més segura i saludable.

Durant aquests primers dies els agents de la Guàrdia Urbana fan una tasca purament informativa, lliurant als conductors tríptics informatius. Passat els dies ja es començarà a sancionar. Ho remarca el conseller de Mobilitat, Xavier Puig.

Puig explica que és una campanya pedagògica, no punitiva perquè l'objectiu és una adaptació eficaç a la normativa, i no recaptar. També s’aprofitarà per monitoritzar les velocitats dels cotxes de determinats carrers durant 24 hores amb l’objectiu d’extreure estadísticament un balanç diari.

La modificació de l’ordenança de convivència que regula la circulació de tot tipus de vehicles per la ciutat consisteix en la reducció del límit de velocitat a 30 km/h. També actualitza les disposicions sobre la circulació de bicicletes i regula l’ús del patinet.