Autor: Autor (URV)

Autor: Autor (URV)

Un congrés reuneix a la URV una setantena d'investigadors que reivindiquen la implicació dels homes en la cura de gent gran i dependents

Publicat dijous 12 de Setembre de 2019 19:01

Un congrés internacional reuneix a la URV una setantena d'investigadors d'arreu del món que reivindiquen la implicació dels homes en la cura de la gent gran i persones dependents.
Reclamen que els homes s'impliquin més en la lluita per la igualtat de gènere i en la cura de persones que tinguin alguna dependència.
El congrés, organitzat per investigadors de la URV i de la UB, juntament amb un comitè científic format per expertes d’arreu d’Europa i de Xile,
 acabarà aquest divendres al Campus Catalunya.
Té l’objectiu de debatre les carències i les dificultats que envolten l’atenció a les persones en situació de dependència i a majors fràgils, que actualment recau majoritàriament sobre les dones.
Entre les principals temàtiques a debat destaquen la gestió de l’atenció als estrangers que envelleixen fora del seu país o la cura comunitària de les persones en situació de dependència.
Precisament, el grup de recerca de la URV, encapçalat per la investigadora Dolors Comas d’Argemir, va engegar el projecte 'Gendercare' fa quatre anys per analitzar el compromís dels homes en la cura de les persones adultes en situació de dependència. Entre altres aspectes, el treball ha posat de manifest que en el context familiar existeix una proporció molt alta d’homes grans que cuiden de les seves parelles.