Un documental amb arrels tarragonines recollirà la realitat dels refugiats als Alps

Publicat dimarts 10 de Juliol de 2018 12:23
  • Marina Gomis
  • refugiats

Un documental amb arrels tarragonines recollirà la realitat dels refugiats als Alps. "Alpes: última salida" és el títol que han escollit per aquesta producció que es gravarà aquest estiu entre els pobles de Bardonecchia (Itàlia) i Briançon (França). Anirà a càrrec de Robert Gassó, Carlos Domènech, Sandra Pascual i Àlex Folguera exestudiants de periodisme i comunicació de la URV. Han engegat una campanya de micromecenatge per finançar el documental.

Un dels integrants de l’equip, el periodista Carlos Domènech, explica que s’han marcat com a objectiu relatar la situació dels refugiats que intenten arribar a França després de creuar Àfrica, el mar Mediterrani i els Alps des d'Itàlia.

Un documental que anirà marcat per la situació política a Itàlia arran de la pujada de l’extrema dreta i que xocarà amb les organitzacions humanitàries i antiracistes que l’intenten combatre. Domènech destaca que en pobles com Briançon, més del 75% de la població col·labora amb tasques humanitàries.

Els 4 joves tarragonins han engegat una campanya a Verkami per poder fer front a les despeses del documental i assolir una quantitat mínima de 3.000€. Ho detalla en Robert Gassó.

Es podran seguir les passes d'aquest projecte mitjançant les xarxes socials, on els joves informaran de la situació a la frontera i de la seva estança a la zona durant el període de gravació. A Facebook i Instagram els podran trobar sota el nom Alpes: última salida.