Víctor Puig
Empresa Zinkdo

Un estudi destaca que Tarragona Ràdio dóna bona reputació 'on line' a la ciutat

Publicat dilluns 01 de Setembre de 2014 18:46
  • Tere Ortega
  • Tarragona Ràdio


Patrícia Anton
presidenta Patronat Municipal Turisme

Un 7’5% de comentaris que es fan a la xarxa sobre Tarragona són positius. Així es desprèn d’un estudi sobre l’anomenada ‘reputació on line’ que ha efectuat l’empresa Zinkdo en sis municipis diferents i en un període de quinze dies.

Tarragona es troba per sobre de la mitjana de municipis analitzats que és del 5%.

El motiu de la bona imatge que la ciutat genera a les xarxes és conseqüència d’una potent presència d’Institucions com l’Ajuntament o Tarragona Ràdio, segons els investigadors. L’emissora local és el perfil que més mencions positives publica només superada pel consistori. En tercer lloc està el Departament Municipal de Cultura.

El treball pretén demostrar la utilitat que té monitoritzar les opinions en marques complexes com les ciutats.

El responsable de l’informe i de l’empresa Zinkdo, Víctor Puig, ha explicat a Tarragona Ràdio que precisament aquest mitjà de comunicació genera una percepció positiva a les xarxes del que passa al municipi.

Temes vinculats amb centres educatius o cites culturals van tenir una rellevant difusió a partir de la menció feta per aquesta emissora local.

L’estudi també incideix en la important presència de Tarragona en suports multimèdia. Destaca especialment el projecte per a Instagram amb l’etiqueta #fotodeldia. La regidora de Turisme, Patrícia Anton, explica que ha ajudat a fer difusió entre ciutadans i turistes.

La proposta funciona des de fa quatre anys.