Un metge resident de Santa Tecla: 'Vaig sentir que el coronavirus m'havia tret del joc'

Publicat dimecres 27 de Maig de 2020 10:31
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

Daniel Iturriza és un metge resident de Santa Tecla que es va infectar de coronavirus i es va haver d'aïllar durant 14 dies en un Hotel Salut. Entre l'hotel, a casa i l'hospital va estar un mes sense tenir contacte pràcticament amb ningú. En una entrevista a Tarragona Ràdio, ha explicat la seva experiència. Assegura que han estat dies molt durs en soledat i sense poder abraçar la família.

Ha confessat que quan va donar positiu no s’ho creia perquè presentava símptomes lleus de las malaltia. Va tenir durant dos dies febre i mal de cos. Daniel Iturriza es va sentir impotent perquè no podia treballar quan més el necessitaven i no podia ajudar els seus col·legues. Sentia que la malaltia l’havia ‘tret del joc’.

Admet que a nivell professional, estar en primera línia de foc ha estat enriquidor tot i les pors que genera treballar en un centre hospitalari. Destaca que ha estat un període d'aprenentatge en temps record i es mostra més convençut que mai d’haver triat una professió que l’omple d’orgull encara més a dia d’avui. Assegura que és un moment molt important per a la seva carrera professional i confessa que s’ha emocionat amb la feina dels companys, des dels treballadors de la cuina i neteja fins el personal sanitari.

Daniel Iturriza relata com s’han hagut d’adaptar professionalment a una nova manera de treballar amb nous espais i nous mètodes. Diu que han après a conviure amb la incertesa de saber si el pacient que entra al centre hospitalari està afectat.