Un pàrquing de tres plantes fora muralles per acabar amb els problemes d'aparcament a la Part Alta

Publicat dilluns 08 de Gener de 2018 12:49
  • Tere Ortega

L'ajuntament té la intenció de construir un pàrquing de tres plantes a tocar de la Part Alta però fora muralles. És una de les alternatives que estudia l'àrea de mobilitat i Aparcaments per donar resposta a la demanda d'estacionament a la zona. Una demanda que s'incrementarà quan el casc antic es tanqui totalment al trànsit i passi a ser d’ús exclusiu per a vianants. Se seguirà el model de Toledo i Còrdova a partir del treball de la Comissió especial que començarà a treballar després que el proper plenari hi doni llum verda.

El segon projecte que es farà efectiu és una nova zona d'aparcament dissuasiu, també a prop de la Part Alta.

Les dues noves ubicacions que planteja l’ajuntament tenen la intenció d’acabar amb els problemes d’estacionament en aquest nucli de la ciutat.

El regidor responsable de Mobilitat i president de l’empresa Aparcaments Municipals, Josep Acero, ha explicat a Tarragona Ràdio que els veïns de la Part Alta tindran prioritat per llogar els nous llocs d’estacionament. Recorda que al casc antic hi ha 49 places de zona verda però assumeix que molts residents no hi poden deixar el vehicle.

Considera una prioritat crear noves places fora muralles.

Acero explica que la conversió definitiva en zona per a vianants es farà de manera progressiva. Recorda que residents i vehicles autoritzats i d’emergències hi podran accedir sempre.

A més, es buscarà el consens de totes les forces polítiques i dels veïns de la Part Alta. Admet que un dels problemes que hauran de resoldre i amb previ acord, és el de l’accés al Col.legi Lestonnac.

Acero diu que en el proper plenari ja es podrà aprovar la creació de la comissió de treball per tancar definitivament l’accés als vehicles pel Portal de Sant Antoni i convertir la Part Alta en ús exclusiu de vianants. Calcula, però, que al llarg d’aquest 2018 no es farà efectiva.