Autor: Joan Mercadé

Autor: Joan Mercadé

Un projecte del preventori de la Savinosa guanya el primer premi de Recerca Trencadís

Publicat dilluns 02 de Desembre de 2019 12:48
  • Joan Mercadé

Un projecte del preventori de la Savinosa guanya el primer guardó en la tercera edició dels Premis Recerca Trencadís dotat amb 800 euros. Sota el títol “L’agonia d’una arquitectura nascuda per curar. El preventori de la Savinosa de Tarragona”, l’estudi descriu la malaltia i l’evolució de la tuberculosi, els sanatoris i preventoris a Europa i fa un recorregut històric de la Savinosa i l’edifici, en especial detall a la dècada dels 20, 30, Guerra Civil i postguerra.

L’estudiant guanyadora ha estat Alexandra Rión, del Col·legi Lestonnac L’Ensenyança de Tarragona. Es mostra molt contenta per rebre un premi com aquest, però destaca que el més important és la base del projecte: el preventori de la Savinosa. Diu que s’ha de salvar un edifici que està lligat a la història de la ciutat.

El segon premi, dotat amb 700 euros, ha estat per la Júlia Belmonte, del Col·legi Santa Teresa de Jesús, ha estat un que parla del modernisme a Tarragona. Repassa construccions com el Teatre Metropol, La Casa Salas, l’edifici de l’antic escorxador i l’edifici de les Teresianes.

Josep Maria Buqueras, president de la Fundació, ha lamentat la poca participació en aquesta convocatòria. Aquest premi està dirigit als alumnes de batxillerat i cicle formatiu i ho organitza la Fundació Trencadís juntament amb Repsol.