Un Sant Joan tarragoní amb doblet de 9 de la Jove

Publicat dimarts 25 de Juny de 2019 07:15
  • castells
  • Xiquets de Tarragona
  • Xiquets del Serrallo
  • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau
  • Colla Jove
  • Gerard Recasens

La plaça de la Font ha vist aquest dilluns al vespre, dia de Sant Joan, la primera cita que reuneix les quatre colles de la ciutat davant del Palau Consistorial aquest any. Com cada 24 de juny al vespre, les colles de la ciutat han assistit a una diada de Sant Joan ja presidida al balcó per l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà.

 

La Jove de Tarragona ha signat la primera tripleta màgica de la temporada. Els de la camisa morada han obert la cita amb el seu tercer 3 de 9 amb folre de l'any, i han deixat per a la segona ronda l'estrena de la jornada, la del 4 de 9 folrat. Descarregats els castells de nou, els de Gorka Bertran han completat el sisè 5 de 8 d'aquest 2019.

 

Als Xiquets de Tarragona no els han sortit tots els objectius plantejats per Sant Joan, que passaven per atacar la gamma alta de vuit: en segona ronda han provat el cinc, però ha quedat en intent desmuntat. Malgrat això, han completat amb solvència la clàssica de vuit, obrint la cita amb el cinquè carro gros de l'any. Després de l'intent desmuntat de cinc de vuit, ha arribat el sisè tres de vuit de la temporada i l'estrena del 2 de 7.

 

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, per la seva banda, han brodat la clàssica de vuit, la primera de la temporada, amb el pilar de sis. Primera ronda per al segon 3 de 8 de l'any i segona per a un 2 de 7 que ja és el cinquè d'aquest 2019. Els de David Lobo han estrenat, a la tercera ronda, el 4 de 8. Per rubricar l'actuació, el retorn a Tarragona del pilar de sis, després que fa unes setmanes l'estrenessin a Olesa de Montserrat.

 

Finalment, els Xiquets del Serrallo tampoc no han reeixit en el seu intent d'atacar la gamma alta de set, i han desmuntat el 3 de 7 amb l'agulla de la tercera ronda. Prèviament, havien completat el quart 3 de 7 de l'any, i estrenat el 4 de 7. Els del barri mariner, finalment, han resolt la diada descarregant el seu cinquè 2 de 6.