Un Sant Magí de tots colors

Publicat dilluns 19 de Agost de 2019 18:10
  • Xiquets de Tarragona
  • Xiquets del Serrallo
  • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau
  • Colla Jove
  • Diaricasteller
  • Gerard Recasens

La diada castellera de Sant Magí prenia el protagonisme del dilluns festiu a la ciutat de Tarragona, durant el migdia a la plaça de les Cols. La diada ha presentat tots els colors, no tan sols per les camises de les colles, sinó per les sensacions que ha deixat un cop acabada la primera gran cita del tram més intens de l'any casteller per a les quatre formacions tarragonines.
 
Sant Magí ha estat excel·lent per a la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que encara ara els dies més exigents de l'estiu, amb les diades del Catllar, l'Arboç i Sant Fèlix. A les Cols, el gran repte dels de Gorka Bertran era l'estrena del 5 de 9 amb folre, cosa que han acomplert amb una gran execució. En primera ronda, havien completat el tercer 9 de 8 de la temporada. 
 
Després de l'estrena de la 'supercatedral' i amb el 9 també al sarró, la Jove ha completat el novè 3 de 9 folrat de la temporada, i ha rematat la feina descarregant també el quart pilar de 7 amb folre de l'any, candidat a pujar un pis més les properes setmanes.
 
També s'han endut un magnífic sabor de boca els Xiquets del Serrallo. La formació del barri mariner arribava a la plaça de les Cols amb les bones sensacions dels darrers 19 d'agost, i aquest 2019 han mantingut la bona inèrcia que els dona Sant Magí els darrers anys. La primera ronda els ha servit per descarregar per segon cop enguany el 5 de 7, mentre que a la segona han sumat el quart 4 de 7 amb l'agulla.
 
Amb el gruix de la feina fet i sense haver suat en excés, els Xiquets del Serrallo han optat per encarar, en tercera ronda, el gran repte del dia: el 2 de 7. Quatre anys enrere l'havien descarregat per primer cop a la seva història a la mateixa diada, i aquest dilluns la dinàmica s'ha repetit: els del barri mariner han tirat d'èpica per completar-lo per cinquè cop a la seva existència i l'eufòria s'ha desfermat al Serrallo.
 
Molt bon Sant Magí per a uns Castellers de Sant Pere i Sant Pau als quals l'autoexigència no els permet satisfets al 100%. Han obert la diada encarant el gran objectiu del dia: el segon 2 de 8 amb folre de la seva història, exactament un any després d'haver-lo estrenat i completat a les Cols. El castell, que s'ha carregat bé, ha patit a la descarregada i ha acabat saltant al darrer segon.
 
Amb el 2 de 8 amb folre carregat i a punt de completar-lo, han hagut de desmuntar el 3 de 8 de la segona ronda per una rebrincada forta. Però a la tercera i quarta ronda, respectivament, els de la camisa verda han matat qualsevol fantasma completant solventment el cinquè 3 de 8 i titànicament el quart 4 de 8 de l'any.
 
En canvi, no ha estat un bon dia per als Xiquets de Tarragona. La formació matalassera ha sortit de plaça amb dos castells: el tretzè 3 de 8 i l'onzè 4 de 8, completats a les rondes de recuperació. Les tres principals els han servit per desmuntar els seus grans reptes de la cita.
 
Han obert plaça amb un intent desmuntat de 3 de 9 amb folre que ha patit per no fer llenya. A la segona i la tercera ronda, l'opció dels matalassers ha estat el 5 de 8, que s'ha mostrat molt fràgil en ambdues ocasions i que han optat per desmuntar tots dos cops. Els d'Oriol Peiró no han pogut demostrar, doncs, la feina feta a assaig i s'han hagut de conformar de nou amb els castells bàsics de vuit.