Un total de 3.749 estudiants comencen aquest dimarts una selectivitat marcada per la covid-19

Publicat dimarts 07 de Juliol de 2020 07:42
  • Tarragona Ràdio

Un total de 3.749 estudiants comencen aquest dimarts les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), en una convocatòria marcada per la covid-19. Es tracta de la més nombrosa de la història, amb uns 500 alumnes més que l'any passat, en part relacionat amb l'increment del 12,5% d'aprovats a batxillerat. Del total d’estudiants que es presenten a les proves a la Universitat Rovira i Virgili, 3.191 provenen del batxillerat, 268 de cicles formatius i 290 són de matrícula lliure.

Un dels principals canvis és la data, ja que les proves s'han endarrerit un mes, de principis de juny a principis de juliol. A més, s'hauran de complir totes les mesures de prevenció del contagis, tot i que no serà obligatori fer l'examen amb mascareta.

Els estudiants no han pogut seguir el curs ordinari de manera presencial des del 13 de març i per això s'ha decidit donar més flexibilitat a les proves, tenint en compte que hi ha temari que potser no han pogut seguir tots els estudiants. Per això, hi haurà més opcionalitat a l'hora d'escollir les preguntes a respondre.

Així, s'ha flexibilitzat l'optativitat que ja existia en els enunciats dels exàmens, de tal manera que, en línies generals, aquelles parts que abans eren obligatòries amb una única proposta ara inclouran opcions a escollir pels alumnes. Des de la Secretària d'Universitats han destacat però que això no es tradueix en proves més fàcils ja que el rigor continuarà sent el mateix.

Un altra mesura serà la crida esglaonada per grups i ordre alfabètic per comprovar la identitat dels alumnes i accedir a les aules. En cada franja horària no es podrà sortir de l'aula fins que no hagi transcorregut una hora des de l'inici de la prova i prèvia autorització del professor responsable de l'aula. A més, els recorreguts, les aules i els lavabos estaran senyalitzats, juntament amb recordatoris d'actituds responsables, i els passadissos només podran ser ocupats en el moment d'accedir a les aules.

Pel que fa a la mascareta, serà obligatòria en l'accés i a l'interior de les seus però no durant la realització dels examens. Un cop tothom estigui assegut al seu lloc, que serà el mateix per a totes les proves, i després que s'hagin repartit els enunciats, els alumnes podran treure's la mascareta sempre que es mantingui la distància de seguretat.