Autor: ACN

Autor: ACN

Un total de 57 professionals de l'Escola Saavedra es realitzen la prova d'automostra

Publicat dimecres 20 de Gener de 2021 13:52
  • Joan Mercadé

L’Escola Saavedra de Tarragona realitza les proves d’automostra a l’equip docent i no docent aquest dimecres. Se la faran 57 professionals del centre i els resultats els tindran en un marge de 24 a 48 hores. Al total del Camp de Tarragona, el cribratge servirà perquè 14.452 professionals de 467 centres educatius puguin realitzar-se proves PCR.

En cada centre hi ha un referent escolar Covid que controla i dóna indicacions al personal de com han de procedir a fer-se la prova. L’encarregada de fer el control a l’Escola Saavedra ha estat l’Érika Ruiz, qui és infermera del CAP Muralles i també actua en sis altres centres de la zona. Explica que la prova consisteix en un frotis nasal que és més extern i indolor que una PCR. L’únic que canvia és la mostra, ja que el resultat manté la seva eficàcia.

La directora del centre, Leonor Franch, ha comentat que hi ha tres professionals que no s’han fet la prova. Aquesta és voluntària i no requereix cap consentiment informat. A més, afirma que les proves estan sortint bé i que el personal docent i no docent estava preparat.

Des del dilluns 11 de gener, ja s’han fet la prova 2.906 persones de 89 centres. D’aquestes, s’han detectat cinc positius.