Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, en un moment de la seva intervenció.

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, en un moment de la seva intervenció.

Un tren llançadora unirà l’estació de la ciutat amb la de l’AVE en vuit minuts

Publicat divendres 21 de Febrer de 2014 11:09
  • Laura Casas
  • Trens
  • Josep Fèlix Ballesteros

És un compromís que l’Ajuntament de Tarragona ha arrencat a Adif i Renfe. No hi ha un calendari fixat però la mesura es podria aplicar en breu tenint en compte que aquests combois, de tipus dièsel, circularan per un traçat ja existent. Només queda pendent l’anomenada entrada en cul de sac a la ciutat.

Ho ha avançat l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, en el marc d’una conferència sobre infraestructures a la Cambra de Comerç. Ballesteros ha concretat que els trens sortiran des de l’estació, s’afegiran a la línia d’Alta Velocitat abans d’arribar a Vila-seca i, des d’allà, seguiran fins a l’estació de Perafort. El mateix recorregut es farà a la inversa, amb sortides i arribades en funció dels horaris dels trens.

L’alcalde afirma que d’aquesta manera la ciutat quedarà realment connectada amb les prestacions AVE. 

Pel que fa a infraestructures viàries, l’alcalde ha dit que l’A-27 de Tarragona a Lleida és, ara per ara, la gran prioritat. S’ha mostrat partidari a una col·laboració público-privada per enllestir els trams pendents si no hi ha prou recursos públics per fer-ho. 

Ballesteros també situa com a projectes clau la reconversió en vies urbanes dels trams de la N-340 i 240 o les connexions viàries amb l’estació de l’AVE i la presó de Mas d’Enric.