Una aplicació informàtica de la URV, guardonada amb el Premi Protecció de Dades en el Disseny

Publicat dilluns 20 de Juny de 2016 19:14
  • Tarragona Ràdio

La URV ha estat guardonada amb el Premi Protecció de Dades en el Disseny 2016 per una aplicació informàtica (MyTrackingChoices).

L’aplicació, ja disponible al navegador Chrome, permet seleccionar aquelles categories de continguts (salut, religió, esports, etc.) que l’usuari pot considerar sensibles.

A partir d’aquí es pot visualitzar el nombre de distribuïdors d’anuncis i rastrejadors  de les pàgines web. En cas que l’usuari visiti una pàgina amb contingut seleccionat com a sensible, l’eina ho indica tot senyalant els llocs web que han rastrejat la visita de l’usuari al site. 

La Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, va lliurar el premi de “Protecció de Dades en el Disseny”, a l’aplicació desenvolupada per investigadors de la Universitat Rovira i Virgili i l’Institut de recerca francès INRIA.

Aquest són Javier Parra, Claude Castelluccia i Jagdish Prasad Achara. El guardó s’ha entregat en el marc de la jornada “El nou reglament, un repte per a les empreses”, organitzada per l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.