Una central d'intel·ligència per acabar amb el problema de la neteja a Tarragona

Publicat dimecres 21 de Agost de 2019 15:49
  • Tere Ortega
  • Marta Madorran

L'ajuntament de Tarragona crearà una central d'intel·ligència per valorar quines accions s'han de dur a terme en l'àmbit de la neteja a la ciutat. A principis del mes de setembre es posaran en contacte amb les entitats veïnals per tirar endavant projectes de conscienciació i civisme i explicar-los la planificació per lluitar contra la brutícia a la ciutat. L'objectiu és disposar a la tardor de prou musculatura per desplegar estratègies de neteja i planificació en aquest àmbit. Serà una mena de servei d’inspecció i control de la neteja

Ho ha explicat el tinent d'alcalde Jordi Fortuny que ha assegurat, d'altra banda, que el contracte actual és fins el 2023. Admet, però, que hi pot haver modificacions i ha recordat que el desmantellament dels contenidors soterrats es farà efectiva el més aviat possible.

Diu Fortuny que es tracta de posar ordre al sistema de neteja i crear un servei d’inspecció i control sobre espais foscos. També es planificaran accions a fer i estratègies en aquest àmbit.

Fortuny ha explicat que des del juliol s’han intensificat inspeccions per saber qui deixa mobles i brossa fora dels contenidors.