Autor: Mauri

Autor: Mauri

Una Crida insòlita marca l'inici oficial a una Santa Tecla que s'espera 'brillant' tot i les circumstàncies

Publicat dimarts 15 de Setembre de 2020 20:00
  • Miguel González
  • Santa Tecla
  • Tarragona Ràdio

La Crida, la Tronada i el primer "Visca Santa Tecla!", enguany des de les Muralles del Passeig Arqueològic, han donat el tret de sortida oficial a unes festes que arriben condicionades per les actuals circumstàncies i a les quals Tarragona no ha volgut renunciar. Comencen així 9 dies amb un programa d'actes adaptats a les restriccions sanitàries a causa de la COVID-19.

Pocs minuts després de les set de la tarda, la Cobla de Ministrers del Consell Municipal ha entonat els Tocs d'obertura que han donat la benvinguda a La Crida que enguany ha abandonat el Saló d'actes municipal. L'alcalde, Pau Ricomà, ha obert l'acte agraïnt l'esforç de les entitats per aconseguir una Santa Tecla Brillant tot i les actuals circumstàncies i ha assegurat que la ciutat no vol renunciar a la festa.

També ha tingut paraules de record pels Teclers que ens han deixat enguany. El conductor de l'acte protocol·lari, el periodista Ricard Lahoz, ha cridat un per un les tecleres i Teclers d’Honor de diverses entitats del seguici per reconèixer la feina feta en favor de la festa.

L'escultora tarragonina Àngels Cantos Franqueza ha estat nomenada perpetuadora de les festes. L'alcalde Ricomà n'ha destacat la predisposició a a ajudar les entitats del seguici i ha assegurat que és una artista enorme i la Perpetuadora ideal. Cantos ha arrencat el seu discurs parlant d'unes tradicions que duu ben endins des de petita i que l'han fet estimar les festes. Ha repassat algun dels projectes en els quals ha prés part com el Drac de Sant Roc o els Gegants del Cós del Bou, el seu barri.

L'escultora tarragonina ha recordat com el Seguici Petit s'ha fet gran amb el pas dels anys i, emocionada, ha afirmat que treballar per la ciutat és el millor que li ha pogut passar. Després de la representació del ball d'Homenatge que l'Esbart Santa Tecla regala des del 2016 i el toc de crida, l'alcalde i la perpetuadora de la festa han encès la metxa dels onze Morters que han donat pas a la primera Tronada de les festes a càrrec de la pirotècnia Gironina.

L'acte s'ha pogut seguir en directe per Tarragona Ràdio.