Una estudiant de la URV dissenya una aplicació mòbil que facilita el tast de vins

Publicat dimecres 11 de Juliol de 2018 10:53
  • URV
  • App
  • Ot Broch

Maria Cerdà, estudiant d’Enologia de la URV, ha dissenyat una aplicació mòbil que pretén facilitar l’organització a l’hora de fer tast de vi i el tractament de les dades que s’obtenen.

L’aplicació està pensada per a tot tipus d’usuaris i és útil tant com per tastos de vi com també amb altres tipus de productes. L’organitzador del tast crea les fitxes amb els paràmetres a valorar necessaris, i el nombre de mostres i tastadors.

L’organitzador de la mostra pot veure els resultats directament al mòbil o valorar-los amb posterioritat i es pot accedir a ella per mitjà d’un enllaç o codi.

Aquest servei pot ser útil per a fires de vi o visites a cellers a l’hora dels tastos, però també com a eina de coneixement de l’opinió dels usuaris o en les visites turístiques.

L’app de l’estudiant, és gratuïta i el procés d’obtenció de dades és automàtic. D’altra banda, les aplicacions de tastos professionals són de pagament, i a nivell de docència la recollida de dades es fa de forma manual.

Tast Control, el nom que porta l’aplicació, encara que a hores d’ara no estigui disponible al Play Store, ja ha despertat l’interès d’alguns cellers i serà una mesura innovadora en els tastos a curt termini.