Núria Loras i Àngel Rovira, testimonis de la tempesta

Una forta calamarsada col·lapsa les principals via de la xarxa viària tarragonina

Publicat dilluns 12 de Febrer de 2018 17:30
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega


Àngel Rovira explica els efectes de la calamarsada

Una forta calamarsada col·lapsa durant més de tres hores les principals via de la xarxa viària de Tarragona. El fenomen meteorològic es va localitzar entre Tarragona, Altafulla, Torredembarra i la Riera de Gaià. 

L’autopista AP-7 es va haver de tallar per a permetre el treball de cinc màquines llevaneus. En algunes zones, es van acumular més de 10 centímetres de calamarsa, el que va provocar, també dos accidents de trànsit. Uns 3.000 abonats es van quedar sense llum a la Riera de Gaià, Vespella i Creixell, segons Endesa.

Molts vehicles van haver de recular per la pedra que va afectat també el traçat de l’antiga N-340 i l’A-7 entre Tarragona i Altafulla. Un trajecte que ahir, fins a les 9 de la nit, requeria més de tres quarts d’hora quan en condicions normals es fa en 10 minuts.

La pedregada va ocasionar diversos accidents múltiples i simultanis. Sobre les cinc de la tarda, fins a 5 vehicles es van veure implicats en un sinistre sense ferits a Tarragona. En paral·lel, un tràiler va topar amb un cotxe a l’A-7. Tres vehicles dels bombers es van desplaçar a la zona. Una persona va resultar ferida i va ser evacuada a Joan XXIII amb un fort cop al cap. D’altra banda, a la Riera de Gaià, un camió cisterna va protagonitzar un altre accident a quarts de sis de la tarda, sense ferits.

Núria Loras circulava amb el seu vehicle a quarts de cinc entre Ferran i la Mora quan es va trobar a l’epicentre de la tempesta.

Un veí del Castellot, a la Riera de Gaià, Àngel Rovira, explicava a Tarragona Ràdio com a quarts de cinc de la tarda la pluja es va convertir en pedra i que ha deixat blancs tots els carrers.

També al mar es va poder observar aquest dilluns a la tarda una mànega marina. Les imatges del fibló van ser enregistrades per diversos tarragonins a la platja de l’Arrabassada.

A la Conca de Barberà, el front va portar neu, que va afectar també alguns vehicles i va provocar l’actuació dels Bombers.