Una Santa Tecla de mitges tintes

Publicat dilluns 23 de Setembre de 2019 17:26
  • Xiquets de Tarragona
  • Xiquets del Serrallo
  • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau
  • Colla Jove
  • Gerard Recasens

La diada castellera d'aquest 23 de setembre a la plaça de la Font de Tarragona no ha regalat alegria completa a cap de les quatre colles de la ciutat. Algunes marxen parcialment contentes, d'altres ho fan capcotes, però cap d'elles ha sortit de plaça amb el regust satisfactori que deixen les diades perfectes.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha vist frustrat, aquest dilluns, el seu màxim objectiu de la jornada: el 4 de 9 amb folre i l'agulla. D'entrada, però, els de la camisa morada han completat el sisè 9 de 8 de la temporada. Castell de confiança que han completat satisfactòriament i que ha estat el preludi del posterior intent de quatre amb el pilar, que ha saltat tot just coronat el quatre. La Jove ha optat pel 3 de 9 amb folre a la tercera ronda, però la situació de nervis s'ha fet incontrolable i el castell ha quedat només en coronat. Els de la camisa morada han resolt la cita amb un 4 de 8 de tràmit i han completat amb solvència, això sí, el pilar de 7 amb folre.
 
Cita novament frustrant dels Xiquets de Tarragona. Els de la camisa ratllada no se n'han sortit amb el 5 de 8 per dues ocasions, i el cert és que les dues temptatives han mostrat solidesa amb una estructura que, en canvi, la indecisió de la canalla ha impedit completar i han hagut de desmuntar. Sense arronsar-se, els Xiquets han apostat per un 3 de 9 amb folre, que també han desmuntat. Finalment, la colla ha completat el 3 de 8 i el 4 de 8 i ara els toca pensar en el mes i mig de temporada que els queda.
 
Si a la Jove i als Xiquets Santa Tecla no els ha donat sort, Sant Pere i Sant Pau i Serrallo tenen alguns arguments més per somriure. Els de la camisa verda surten de plaça amb la segona millor actuació de la seva història. No ha estat possible unir la tripleta de vuit amb el pilar de 7 folrat, però els de Sant Pere i Sant Pau han signat una diada memorable. 3 de 8 de postal per començar i el primer 2 de 8 amb folre que completen a la plaça de la Font a la segona ronda. La diada se'ls ha torçat a la tercera ronda, quan el 4 de 8 els ha quedat en carregat. Finalment, la formació que dirigeix David Lobo ha optat per un pilar de 6 que ha demostrat una solvència brutal.
 
Els Xiquets del Serrallo surten amb dos castells de plaça, però amb les sensacions molt positives. El 2 de 7, després d'un primer intent desmuntat, l'han completat traient l'ofici i demostrant la feinada que hi ha al darrere. És el segon que completen enguany. Llençats, els del barri mariner han optat pel 3 de 8, que han provat en dues ocasions amb el mateix resultat: intent desmuntat. Amb tot, l'estructura ha demostrat unes maneres que els permet treballar amb l'objectiu d'assolir-lo a la Diada Blava, el 5 d'octubre. Els de la camisa blau marí han acabat la diada recuperant sensacions amb el 4 de 7 amb l'agulla, sisè de l'any, però que venia d'una caiguda, dies enrere, a la Pobla de Montornès.
 

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, acompanyat d’altres membres de la corporació municipal, va rebre al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, de visita a la ciutat i a l’Ajuntament amb motiu de la diada castellera de les festes de Santa Tecla.

Després de participar a l'Entrada del Braç aquest dilluns al vespre, les colles ja preparen la seva participació a la diada de la Mercè i la baixada dels pilars caminant. Serà dimarts, a les 13.00 hores, en directe a Tarragona Ràdio.