Autor: Guàrdia Urbana

Autor: Guàrdia Urbana

Una tortuga de grans dimensions fa la seva fresa a la platja de l’Arrabassada

Publicat dimarts 26 de Agost de 2014 02:04
  • Guàrdia Urbana
  • Platja de l’Arrabassada
  • Tortuga
  • Josep Suñé

Ha estat aquest dilluns cap a dos quarts de dotze de la nit, quan a la platja tarragonina s’ha pogut contemplar un dels espectacles més impressionants de la natura. La femella de tortuga ha cavat un clot a la sorra amb les seves aletes posteriors i ha dipositat els ous. Al cap d’una hora ha acabat la feina, ha cobert el niu amb sorra i ha tornat cap al mar. La zona escollida ha estat just davant de la guingueta que toca a la Savinosa. En tot moment, agents de la Guardia Urbana de Tarragona han seguit el procés i han acordonat la zona.

 

Un fet excepcional que no es recordava en dècades: 

El que ha passat aquest dilluns és un fet del tot excepcional, només es coneixen tres casos documentats de posta d'ous de tortuga en platges de Catalunya. Tampoc els veïns de la zona de l'Arrabassada no recorden haver-ho vist en els últims 50 anys en aquesta platja de la ciutat. Ni tant sols els avis -alguns d’ells pescadors- asseguren han explicat haver-ho presenciat en el passat. Així ho ha relatat a Tarragona Ràdio, Josep Maria Bonachí, que pertany a una família que fa dècades que regenta el restaurant “Can Bonachí” a la zona.

Precisament el seu germà, Claudi, ha pogut presenciar la posta d’ous de la tortuga i ha explicat que es tractava d’un exemplar d’aproximadament més de mig metre de llarg i d’uns 70 a 80 quilos.

 

Un reconegut biòleg arriba dimarts a la zona: 

Aquest dimarts al matí es previst que es desplacin fins al lloc un expert en tortugues, un reconegut biòleg de Barcelona. Amb ell es decidirà que cal fer amb els ous, i si convé traslladar-los a un lloc menys freqüentat o a algun centre de recuperació de fauna marina. També se sabrà de quina espècie en concret de tortuga es tracta. Cal recordar que moltes tortugues estant protegides en tractar-se d'espècies en perill d’extinció.

La zona, per cert, es manté acordonada i estarà vigilada durant tota la nit.