Una trentena de càmpings tarragonins aconsegueixen un segell de turisme segur

Publicat divendres 31 de Juliol de 2020 10:16
  • Laura Casas
  • Tarragona Ràdio

Fins a 34 càmpings de la demarcació han aconseguit un segell de turisme segur. És més de la meitat dels que formen part de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. L’han obtingut després de passar una completa auditoria del Instituto para la Calidad Turística Española que garanteix que en aquells establiments s'hi han aplicat els protocols necessaris perquè en les seves instal·lacions no augmenti el risc de contagi comunitari de la Covid-19.

A més, certifica que s'han establert les mesures de protecció necessàries per a les persones treballadores en el sector turístic. Aquesta exhaustiva auditoria, indiquen, fixa una llista d'objectius que s'han de complir per poder garantir totes les mesures de seguretat i prevenció per passar unes vacances en un entorn segur. A més, s'avalua que el càmping tingui i s'estigui executant un pla de prevenció de riscos biològics i, també, un pla de formació per al personal. A més, l'auditoria també té com a objectiu comprovar quins són els mecanismes que utilitza el càmping per a fer complir les normes, tant als visitants, com a tota la plantilla.

Joan Antón, president de l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre confirma que aquesta certificació és una demostració més que els càmpings de la zona són segurs. Antón destaca els esforços que han fet els empresaris per tal de reobrir les instal·lacions aplicant tots els nous protocols com, per exemple, la intensificació de la neteja amb productes desinfectants, la instal·lació d'hidrogels o mampares protectores.