Unes 400 persones s'inscriuen en una setmana a la Xarxa de Solidaritat de Tarragona

Publicat divendres 20 de Març de 2020 11:01
  • Laura Casas
  • Tarragona Ràdio

La Xarxa de Solidaritat de Tarragona ja compta amb unes 400 persones inscrites. Per ara, en la seva primera setmana de vida, ha gestionat una vintena de casos, la major part dels quals han consistit a fer encàrrecs per a persones que no podien sortir de casa a causa del confinament o tenir cura de persones grans o infants.

La iniciativa va sorgir el passat divendres des del Casal Popular Sageta de Foc, al principi, amb grups focalitzats en les zones de la Part Alta i del centre de la ciutat. A causa de la crida generada a les xarxes socials, diverses persones van voler engegar el mateix en altres indrets. Així és com van sorgir la Xarxa de Solidaritat del Serrallo, que engloba també la resta de zones de la Part Baixa, i la de Torreforta, que acull veïns de la resta de barris de Ponent. Després, s'hi van sumar els grups de Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i, finalment, Llevant. En cadascun d'aquests barris s'han teixit aliances amb diverses associacions, prop d’una trentena. L’Aida Martínez ha fet una valoració positiva en declaracions a Tarragona Ràdio.

Per arribar a les persones que puguin necessitar l'ajuda dels voluntaris, s'han enganxat cartells en punts de trànsit com comerços i centres sanitaris, també en els portals de les mateixes persones voluntàries.