Unes troballes constaten que a Mas dels Frares ja s’hi feia vi en època romana

Publicat dimecres 16 de Maig de 2018 11:42
  • Laura Casas

Als terrenys de Mas dels Frares ja s’hi feia vi en època romana. Ho constata una recent excavació duta a terme per l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i que obre la porta a nous coneixements sobre l’elaboració del vi 2.000 anys enrere. La intervenció ha posat al descobert una cisterna i el començament d’una premsa. Troballes que han sorprès els investigadors de l’ICAC que, d’entrada, tenien com a missió consolidar un mur que formaria part de les termes d’aquesta vil·la romana situada al municipi de Constantí.

El director de l’ICAC, Joan Gómez Pallarès, ha avançat a Tarragona Ràdio que fa temps que són coneixedors de l’existència de restes romanes a l’indret, on la Facultat d’Enologia hi té, precisament, el celler experimental. La universitat tarragonina s’hi va instal·lar sense tenir constància d’aquesta coincidència, de què en època romana allà ja hi havia vinyes. Gómez Pallarès diu que a partir d’ara caldrà iniciar una excavació més extensa per saber els tipus de conreus i de raïms que hi havia i quina metodologia empraven per elaborar el vi.

En les properes setmanes es donaran a conèixer els resultats d’aquesta intervenció arqueològica i els propers passos a seguir, de la mà de la Facultat d’Enologia de la URV.