Uns 3.000 estudiants tarragonins enceten aquest dimecres les proves d'accés a la universitat

Publicat dimarts 11 de Juny de 2019 11:55
  • Tarragona Ràdio
  • Laura Casas

Les proves d’accés a la Universitat arrenquen aquest dimecres per uns 3.120 estudiants tarragonins. Són uns 60 menys que l’any passat. Les afrontaran els alumnes de batxillerat i de cicles formatius de les comarques de Tarragona que aspiren a accedir als estudis universitaris. Les PAU s’allargaran fins divendres i es faran en vint tribunals al conjunt de la demarcació. A Tarragona ciutat s’habilitaran, com és habitual, al campus Catalunya i de Sescelades, a Sant Pere i Sant Pau. Un altre clàssic que es manté és que llengua castellana i literatura serà la matèria encarregada de donar el tret de sortida a la Selectivitat, a partir de es 9h.

Les PAU arriben, enguany, amb més polèmica que mai al voltant de la necessitat de fixar o no un examen únic al conjunt de l’Estat. I és que diverses comunitats ja van iniciar les proves la setmana passada. Actualment són les autonomies les que determinen les dates i els continguts concrets dels exàmens i hi ha controvèrsia al voltant de l’exigència d’alguns territoris en determinades matèries.

El Coordinador de les PAU a la demarcació de Tarragona, Antoni Garcia Español, ha explicat a Tarragona Ràdio que aquesta proposta de proves unitàries només la defensen alguns partits polítics. Afirma que l’actual model català funciona i que hi ha unanimitat en voler-lo mantenir.

Pel que fa a la resta de la demarcació, quatre tribunals estaran a Reus (Facultat d’Economia i Empresa, IES Baix Camp i IES Gabriel Ferrater), un a Vila-seca (Facultat de Turisme i Geografia) i cinc a Terres de l’Ebre, un més que l’any passat. El procediment i els horaris són similars a les proves de juny passat.