Uns 300 estudiants es manifesten a Tarragona contra el decret del '3+2'

Publicat dijous 26 de Febrer de 2015 13:09
  • URV
  • Laura Casas

Uns 300 estudiants es manifesten pels carrers de la ciutat en el segon i darrer dia de vaga als instituts i la universitat.

Segons el Sindicat d’Estudiants, aquest dijous el seguiment de l’aturada ha estat d’un 95% a la Secundària i d’un 90% a la Rovira i Virgili.

Són percentatges força més alts que els del primer dia.

Aquest cop, el motiu principal de la protesta és el decret del ministre Wert per implantar graus universitaris de tres anys i que s’hagi de cursar, posteriorment, un màster de dos anys.

Pels estudiants, aquest sistema ‘3+2’ comportarà un increment dels preus i deixarà fora de la universitat pública els fills de famílies de la classe treballadora.

Beto Matanza és el portaveu del Sindicat d’Estudiants a Tarragona. 

El col·lectiu segueix denunciant les retallades dels governs de CiU i del PP o la modificació que es vol aplicar als estudis d’FP.

La manifestació ha sortit poc després de les 12h des de la plaça Imperial Tarraco. Han enfilat per la Rambla Nova fins al Balcó del Mediterrani. Han fet parada davant de l’OMAC perquè, a nivell local, insisteixen en reclamar a l’Ajuntament que els cedeixi un espai a l’antiga facultat de Lletres per poder atendre les consultes dels estudiants. Allà, han desplegat una pancarta. La protesta ha acabat a les portes de la delegació del Govern, al carrer Sant Francesc.

Aquesta acció reivindicativa s’ha portat a terme a la resta de capitals catalanes i tanca dues jornades de vaga als instituts i a les universitats.