Uns 5.500 joves tarragonins han marxat de la demarcació en els últims 8 anys

Publicat divendres 14 de Desembre de 2018 11:41
  • UGT
  • Tarragona Ràdio
  • Marta Ballabriga

Entre 2009 i 2017 han marxat de Tarragona quasi 5.500 joves. Els motius són les precàries condicions laborals i els preus elevats per poder adquirir un pis. A la ciutat, un jove ha de pagar el 70% del seu salari per poder llogar un pis. Són algunes de les dades de l’informe ‘Emancipació juvenil a Catalunya’ elaborat per l’Avalot- Joves de la UGT de Catalunya. S’ha presentar aquest divendres a la ciutat.

La portaveu nacional d’Avalot- Joves de la UGT de Catalunya, Elena Ferrero, ha explicat que amb aquesta situació el jovent marxa perquè no es pot emancipar a la ciutat. Ha afegit que Tarragona és la segona província de la que més joves se'n van. El secretari general de la UGT a Tarragona, Joan Llort, ha manifestat que la gent jove marxa perquè no troba la feina adequada per poder subsistir. Ha afegit que cada mes, a la demarcació, es fan més de 30.000 contractes i 9 de cada 10 són precaris.

Des de la UGT es reivindica que tot l’esforç que els joves empren en els estudis, estigui recompensat amb unes bones condicions laborals. I és que, segons l’informe, el 40% del jovent està a l’atur i

els menors de 25 cobren una mitjana de 10.000 euros anuals.