URV, AEQT i Generalitat s'alien per augmentar les vocacions en ciència i tecnologia

Publicat dimecres 15 de Març de 2017 19:09
  • Tere Ortega

La consellera d'ensenyament, Meritxell Ruiz, ha signat amb la URV i l'AEQT un conveni per a fomentar les vocacions científiques.

L'acord es denomina Aliança STEM i té l'objectiu d'estimular entre escolars l'increment de vocacions i l'atracció de talent en matèries com la ciència, la Tecnologia, les Matemàtiques i l'Enginyeria.

El primer projecte de l’Aliança és el programa Aprenentatge de la Ciència a Través de la Indagació (ACTI). Aquest va destinat als estudiants i professors de primària i secundària i es realitza al Camp de Tarragona amb el cofinançament de l’AEQT.

Aquest curs 2016-17 es realitza una prova pilot en set centres educatius, cinc de primària i dos de secundària: N’ hi ha tres de la ciutat de Tarragona que són el Pax, Pràctiques i l’Institut Tarragona.

Entre els objectius específics destaca el suport al professorat per millorar la seva pràctica docent o facilitar als centres materials per al treball experimental així com promoure la cooperació entre investigadors d’universitats i empreses, estudiants i professorat.

La consellera ha assegurat que la veritable riquesa de Catalunya la trobarem en la formació dels seus ciutadans.

El president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona, Josep Francesc Font, destaca la necessitat que hi ha d'atreure talent per donar qualitat i seguretat a la gran indústria.

EL rector de la URV, Josep Anton Ferré, parla de vetllar i tenir cura de la gran indústria.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat , la Universitat Rovira i Virgili i l’Associació Empresarial Química de Tarragona fa més de vint-i-cinc anys que col·laboren en programes educatius sobre els productes i processos químics destinats a escolars i adults, mitjançant el projecte APQUA.