USTEC es mobilitza a Tarragona i reclama màxima seguretat per a l'educació presencial

Publicat dimecres 02 de Desembre de 2020 13:25

Representants del sindicat USTEC-STEs s'han mobilitzat aquest dimecres al matí a Tarragona
per reclamar màxima seguretat per a l'educació presencial.
El portaveu territorial del sindicat, Juan Carlos Feijoó, alerta que les condicions de seguretat actuals no són les més adequades per fer una educació presencial amb garanties. L'organització es queixa que el Departament d'Educació no atén les demandes d'abaixar ràtios, augmentar plantilles i abastir els centres de mascaretes FFP2 i gel hidroalcohòlic. Uns elements de protecció que ara, diu, "van a càrrec del seu pressupost de forma exagerada". A més, USTEC es queixa que hi ha professorat vulnerable que continua anant als centres a treballar i reclama que es puguin fer proves PCR a tot el professorat quan es detectin casos positius de covid-19.
 

En clau territorial, Feijoó ha explicat que hi ha centres de secundària de Tarragona que estan "sobresaturats".
A més, Feijoó ha indicat que moltes aules gairebé no tenen possibilitat de ventilació i s'ha mostrat preocupat pels efectes que pugui tenir en la salut tenir les finestres obertes quan faci més fred.
L'organització educativa aposta per abaixar ràtios per reduir la traçabilitat, doblar la contractació de docents, fer jornada intensiva compactant l'horari lectiu per minimitzar la mobilitat, cribratges massius de PCR a tots els centres, i més transparència i informació en els protocols covid.