USTEC reclama 600 docents més a les comarques tarragonines i que es reverteixin les retallades

Publicat dijous 12 de Setembre de 2019 18:44

El sindicat USTEC-STEs ha reclamat aquest dijous, coincidint amb l'inici del curs escolar, que s'ampliï la plantilla en 610 docents al Camp de Tarragona i el Baix Penedès.
El sindicat ha demanat revertir les grans retallades dels darrers deu anys, el retorn de les pagues extraordinàries del 2013 i 2014, i la reducció de les ràtios. USTEC també ha denunciat que no s'han cobert totes les places que preveu el nou decret de l'escola inclusiva i el tancament d'una línia al centre educatiu de Sant Pere i Sant Pau.
Segons el portaveu d'USTEC –STEs a Tarragona, Juan Carlos Fejoo, la xifra de 7.357 docents està per sota de la que correspondria per mantenir el nivell qualitatiu en el sistema educatiu. Fejoo considera que encara estan molt afectats per les retallades que encara no s'han recuperat.

El portaveu Ha lamentat que el nombre de vetlladores és insuficient i ha criticat que es tracti d'un servei externalitzat. A banda, el portaveu sindical ha subratllat que molts centres educatius de les comarques tarragonines estan obsolets i molt antiquats, i que alguns de nova construcció han patit humitats.
Properament està prevista una nova trobada de la mesa sectorial per decidir si es convoquen futures mobilitzacions de protesta.