USTEC vaticina una tornada a l'escola complicada a Tarragona

Publicat dilluns 07 de Setembre de 2020 07:30
  • Tere Ortega
  • Covid-19
  • Educació

El sindicat majoritari a l’ensenyament, USTEC, vaticina una tornada a l’escola complicada a Tarragona. La central responsabilitza de la situació al Departament d’Educació per haver donat prioritat a un estalvi econòmic. El responsable de la Unió Sindical de Treballadors de l’Ensenyament a Tarragona, Juan Carlos Feijoo, ha explicat a Tarragona Ràdio que la falta d’inversió i la prioritat d’obrir les aules, faran que el curs arrenqui amb incerteses.

Feijoo denuncia que no es complirà l’objectiu de fer ràtios de 10 a Infantil i 15 a Primària. A Secundària, segons la USTEC, hi haurà aules amb més de trenta estudiants en determinats centres.

També critiquen que no s’hagi incrementat el personal docent ni tampoc de la neteja per fer higiene diària dels col·legis i instituts. Per tot plegat, preveuen dificultats en l’inici del curs.

Feijoo rebutja la falta de predisposició de l’Administració per arribar a acords. Assegura que necessiten, a més, material de seguretat com mascaretes o pantalles protectores. Afegeix que fins i tot la distància de seguretat no es podrà respectar en alguns casos a causa de la massificació de les aules i els patis durant l’esbarjo.