Autor: ACN

Autor: ACN

Vaga a l'ensenyament públic aquest dijous

Publicat dilluns 26 de Novembre de 2018 12:25
  • Tarragona Ràdio
  • vaga
  • USTEC
  • Ensenyament

El sindicat majoritari a l'ensenyament, la USTEC, amb el suport de la CGT i del Sindicat de Professors de Secundària, han convocat una vaga als centres públics aquest dijous.

L'objectiu general és protestar contra les retallades que es van aplicar de forma «extraordinària» des del primer moment de la crisi i que encara no han estat revertides després de cinc anys de creixement econòmic. Asseguren que això ha generat un greu deteriorament de les condicions laborals i, per tant, de la qualitat de l'ensenyament públic. Lamenten el nivell d'infrafinançament que se situa en el 2% negatiu mentre l'establert per la Llei d'Educació de Catalunya està en el 6%.

A la plataforma reivindicativa, hi figura el restabliment de l'horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal i la reducció de les ràtios: màxim de 22 a Primària i 27 a Secundària. També demanen un increment del personal de suport a la docència per atendre la diversitat i la recuperació de poder adquisitiuAixí mateix sol·liciten la retirada del Decret de Plantilles.