Veïns del carrer Pere Martell impulsaran un procés participatiu per convertir-lo en zona de pas prioritari per a vianants

Publicat divendres 31 de Juliol de 2020 11:15
  • Laura Casas

Veïns del carrer Pere Martell impulsaran un procés participatiu per convertir-lo en zona de pas prioritari per a vianants. Farts de la degradació que ha experimentat en els últims anys, s’han agrupat en una associació, constituïda formalment, per denunciar els problemes que pateixen. Afirmen que el carrer s’ha omplert de gent que dorm al ras, que hi beu les 24h i que hi fa les seves necessitats, es queixen de la manca de neteja i també del soroll.

Des del Moviment Veïnal Pere Martell Digne estan cansats de trucar constantment a la Guàrdia Urbana i pensen que cal més mediació i una intervenció dels serveis socials. I és que, segons alerten, al carrer cada cop hi dormen més persones sense sostre i menors estrangers no acompanyats, amb tot el que això comporta. Afirmen que la situació ha anat empitjorant en els últims 4 anys. També parlen de problemes de mobilitat, amb carrils ocupats per vehicles en doble filera, contaminació acústica i els preocupa el tancament de comerços que s’ha anat produint. Pel que fa al Parc de la Ciutat, aposten per programar-hi activitats familiars per “expulsar” la gent que hi va amb finalitats delinqüencials.

Dos dels representants de l’entitat, Lorena Holm i Nicolás Martos, han explicat a Tarragona Ràdio que han decidit passar a l’acció. Demanaran als veïns i comerciants com volen que sigui el carrer Pere Martell en un futur.

Els veïns han creat un grup de WhatsApp per recollir i documentar els fets que denuncien. Admeten bona predisposició per part de l’Ajuntament però demanen accions per corregir els problemes que pateixen.