Visites porta a porta als veïns de Campclar per combatre la pobresa energètica i l’aïllament

Publicat dimarts 10 de Octubre de 2017 17:15
  • Tarragona Ràdio
  • ACN

Un equip format per quatre picaportes i una coordinadora recorren, des de fa tres mesos, mig miler d’habitatges del barri de Campclar.
L'objectiu és trencar l’aïllament i poder assessorar porta a porta els seus propis veïns contra la pobresa energètica. El projecte és una iniciativa de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya amb el suport de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona, l’Associació de Veïns de Campclar i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.
Dels primers resultats de l’A-porta es desprèn que només un 5% de les famílies amb necessitats relatives a la pobresa energètica estaven detectades pels serveis socials municipals.
Així ho ha dit el president de la confederació veïnal, Jordi Giró.
El director dels serveis territorials de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Francesc Tarragona, parla de la confiança i del coneixement que ha generat el projecte, que també ha permès detectar altres problemàtiques a Campclar. Un exemple són les situacions greus de solitud en persones grans al barri.     
El projecte A-porta ja ha visitat més de 300 domicilis i ha realitzat 157 entrevistes a Campclar. La previsió és haver completat, el mes vinent, prop de 500 habitatges amb la voluntat d’estendre el programa a més veïns.
Els diferents actors implicats també demanen que l'Ajuntament de Tarragona particip al projecte i s'ho marquen com un dels reptes més immediats.