Vuit de cada deu infermers patiran alguna agressió física o verbal al llarg de la seva trajectòria professional

Publicat dimarts 13 de Març de 2018 12:52
  • Laura Casas

Vuit de cada deu infermers patiran alguna agressió física o verbal all llarg de la seva trajectòria professional. Més del 85% dels casos no es denuncien i les retallades han accentuat una problemàtica que fa anys que arrosseguen. Per conscienciar els mateixos professionals i també els usuaris de la sanitat, el sindicat SATSE ha engegat una nova campanya estatal que s’estendrà als ambulatoris i hospitals de la demarcació.

La iniciativa pren per títol «#Stop agressions. Res justifica una agressió» i consistirà en el repartiment de material informatiu per posar el focus en la necessitat de reduir unes xifres que preocupen el sector. I és que es calcula que cada dia es produeixen a Espanya 55 agressions a infermers i infermeres, o el que és el mateix, unes 20.000 al llarg de l’any. No hi ha dades a nivell territorial però el sindicat pensa que no s’està lluny d’aquests registres.

Cati Ródenas, secretaria provincial de SATSE a Tarragona, explica que la majoria de les agressions que pateixen són de tipus verbal i que això fa que moltes no s’acabin denunciant. Insisteix que cap situació pot justificar la violència cap als professionals de la sanitat, que són els primers que noten els efectes de les retallades.

Es calcula que al Camp de Tarragona hi ha un total de 3.000 infermeres i infermers.