powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Des de sempre, hem sentit que els ous duen molt de colesterol i que cal moderar-ne el consum. Avui hem parlat amb la nostra nutricionista de capçalera, Lola Simón, que ens ha enterrat aquest mite i ens ha parlat de les nombroses propietats nutricionals d’aquest aliment, que és una solució molt versàtil per alimentar-nos, sobretot en el cas de persones grans, vegetarianes o amb algun problema d’inapetència. 

“En aquests casos, l’ou resulta un aliment especialment interessant, ja que porta una gran quantitat de nutrients, vitamines, proteïnes i minerals”, explica Simón, que destaca que “no és cert que sigui un aliment que ens aporti colesterol” i que, per tant, excepte les persones amb diabetis o problemes de vesícula biliar, es pot consumir diverses vegades a la setmana. Entre les seves bondats, destaca el reforç del sistema cardiovascular, els greixos poliinsaturats de la clara i la seva càrrega proteica. 

A més a més, la nutricionista destaca la seva versatilitat, ja que és un aliment que es pot consumir de moltes maneres diferents. “Podem consumir-lo de moltes maneres diferents i combinat amb altres aliments. Podem optar per les varietats ecològiques, cal fixar-se en la numeració que figura en l’exterior per a tenir més informació”.