El conveni signat amb l’entitat Habitat3 contemplava la rehabilitació d’un total de 17 habitatges que serien mobilitzats per destinar-los al lloguer social. Sis ja estan rehabilitats i preparats per entrar-hi a viure, nou estan en procés de rehabilitació i dos estan pendents d’adquirir.

A més, tots ells estan dispersats per diverses zones de la ciutat: dos a Camp Clar, un a Bonavista, quatre a Sant Salvador i deu a Sant Pere i Sant Pau. La consellera d’Habitatge, Eva Miguel, ha valorat positivament els primers resultats del conveni amb Habitat3 i ha recordat que aquests pisos no pretenen ser una llar permanent per les famílies en situació de vulnerabilitat.

Habitat3 s’encarrega de la rehabilitació de pisos buits, per a destinar-los al lloguer social, a tota Catalunya. I ho fan amb finançament públic, a través de préstecs de l’Institut Català de Finances. D’aquesta manera, aquests pisos sempre estaran subjectes a la normativa, per tal que no puguin ser especulats. El preu del lloguer sempre dependrà de les possibilitats de la família que hi visqui.