Primer cap de setmana amb risc d’incendi forestal important. Ha entrat una onada de calor amb temperatures que durant el dia poden superar els 30 graus. Els Bombers de la Generalitat fan una crida a la prudència, especialment per aquells que surten al medi natural. Les darreres pluges ajuden però no són suficients, ja que no ha plogut prou ni a tot arreu.

El cap de la Regió d’Emergències dels Bombers de la Generalitat a Tarragona alerta que la campanya antiincendis de l’estiu serà extremadament complexa pels efectes de tres anys de sequera continuada. Tot i que les pluges de les darreres setmanes han millorat l’escenari previst, amb un 33% menys d’incendis respecte l’any passat per aquestes dates, la situació aquí al sud del país és complicada.

Albert Castellet ha dit en una entrevista a Tarragona Ràdio que les zones que més els preocupen són les Terres de l’Ebre, especialment la Ribera i la Terra Alta i, al Camp de Tarragona, el nord del Priorat i de la Conca de Barberà.

El cós just enceta la campanya forestal fins el setembre amb la idea que no es pot abaixar la guàrdia, tot i que la afronten amb més efectius. El reforç és de 471 persones, 53 de les quals a la nostra regió d’emergències. Vint-i-dos mitjans aeris reforçaran la dotació anual dels Bombers, un any de record, segons va dir el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en la presentació de la campanya.

Es demana molta prudència a la ciutadania per gaudir de la natura però sense deixar cap rastre.

Aquest 2024 el Pla Alfa dels Agents Rurals, que també incorporen efectius, també ha evolucionat i s’adapta a la situació d’emergència climàtica, el que facilita les restriccions en els accessos als massissos forestals en cas necessari.

Els darrers mesos ja hi ha hagut incendis importants com el que va cremar 88 hectàrees al maig al coll de l’Alba de Tortosa, o els de Batea i Horta de Sant Joan, a la Terra Alta i el de Palma d’Ebre, a la Ribera d’Ebre.

Altres notícies: