Ha arribat, de nou la primavera. La Rambla Nova torna a respirar llibres, roses i persones passejant, tot i que les mascaretes són la tònica constant. Després del 23 d’abril de l’any passat, data en la qual tan llibreries com floristeries estaven tancades i els carrers buits a causa de la pandèmia, el centre neuràlgic de Tarragona recupera un alt grau de normalitat, tot i que les mesures de seguretat segueixen presents per garantir la salut de totes les persones que han sortit al carrer per gaudir de la cultura.

Així ho certifica la zona de parades que s’ubica al centre de la Rambla Nova, que es troba acordonada per garantir l’accés ordenat i que permet la presència d’un total de 300 persones, que hi accedeixen amb mascaretes, després del control de temperatura i seguint un recorregut ordenat, que no evita que l’ambient a les coques centrals sigui el més similar possible a una Diada de Sant Jordi habitual.

Així ho certifiquen també els responsables de les sis llibreries i les dotze floristeries que tenen representació en aquest espai central. «És un al·licient poder estar presents de nou a la Rambla i poder deixar enrere la jornada de l’any passat, que va ser la primera que vam tancar per Sant Jordi des que tenim constància», manifesta Gertri Adserà, de la llibreria Adserà. Una opinió similar esgrimeixen la resta de responsables d’aquest espai, que ja ha recollit un bon nombre de visitants durant aquestes darreres hores i que s’espera que segueixi així durant la resta del dia.

Set hores de programació en directe

Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha estat un dels més matiners a l’hora de visitar aquest espai central de la Rambla Nova, i ha manifestat que l’objectiu de la jornada d’enguany és poder mantenir l’esperit de la Diada, al mateix temps que es garanteixen les mesures de seguretat, un dels grans objectius de la cita d’enguany. «Esperem que l’any vinent sigui possible poder comptar amb una Rambla Nova plena de parades de totes les entitats», ha manifestat Ricomà.

Durant el mati, han estat diverses les persones que han passat per la parada de la Rambla Nova.

L’alcalde de Tarragona ha estat un dels primers convidats que han passat per la parada de Tarragona Ràdio ubicada davant del Teatre Mertropol, dins del programa especial que l’emissora duu a terme en directe de les nou del matí fins a les vuit de la tarda i que, amb un gran drac presidint l’espai, acull la visita d’escriptors, editorials, músics i persones que, a través de l’emissora, expliquen la seva relació especial amb aquesta jornada que, després de l’edició del 23 de juliol de l’any passat, recupera el seu espai al calendari i en el dia a dia dels tarragonins.

La parada de Tarragona Ràdio compta amb un drac que saluda a tots els ciutadans que passegen per la coca central de la Rambla Nova.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *