Aquest dimecres va sortir a licitació la convocatòria per tirar endavant les obres compreses en el projecte de restauració i adequació de la sala del sarcòfag del Pretori, que des de fa un parell d’anys està tancada als visitants ja que pateix algun defecte estructural. Aquesta volta romana de grans dimensions, acull el Sarcòfag d’Hipòlit i és un dels espais emblemàtics de la torre del pretori. És per aquest motiu que s’ha licitat el projecte, que es preveu pugui començar abans de l’estiu i que té una durada d’uns tres mesos.

Els treballs consten de la consolidació dels elements existents i l’estructura de la volta, així com la restauració exhaustiva perquè torni a ser un espai expositiu destacat com fins ara. El conseller de Patrimoni, Nacho García, destaca que “per fi enguany desencallem un projecte tan emblemàtic per la ciutat” i que “és un pas més per al procés de dignificació que estem duent a terme en aquest monument, que a més forma part del conjunt arqueològic de Tàrraco, Patrimoni de la Humanitat”.

La restauració de la volta es complementa amb les obres de les tres façanes, que estan apunt de finalitzar i els treballs de millores de les escales exteriors d’accés al monument, pressupostades també per enguany. Així mateix, s’està a l’espera de l’aprovació d’un Next Generation del Ministeri de Turisme per a la museïtzació de l’espai.