L’equip de govern de Tarragona preveu enllestir un nou avanç del POUM durant el 2024. Així ho ha manifestat l’alcalde, Rubén Viñuales, que indica que ja s’estan modificant diferents aspectes del document que es va aprovar durant el mandat anterior. D’altra banda, celebra que la ciutat estigui «a prop de sortir de l’UCI» després de l’aprovació de les ordenances i del pressupost.

El govern municipal dona per fet que hi haurà una pròrroga de les normes subsidiàries urbanístiques i eixampla els terminis per aprovar el nou POUM. I ja pensa en haver de redactar un nou avanç, el que comportarà engegar un altre procés participatiu.

Amb tot, la voluntat és «aprofitar molta feina feta», mentre s’introdueixen els canvis que el PSC ja va defensar en campanya en matèria urbanística. Així, es vol recuperar projectes de Llevant com Mas d’en Sorder i la Vall del Llorito, descartar la Budellera, i reduir el creixement previst a Ponent en zones com l’Horta Gran. L’alcalde, Rubén Viñuales, ha manifestat, en una entrevista a Tarragona Ràdio, que ja estan treballant intensament per enllestir un nou avanç del Pla General de cara a l’any vinent.

D’altra banda, Viñuales defensa l’esforç per reduir despeses i el deute de l’Ajuntament, que ara és del 80,3%. Espera baixar del 80% d’aquí a un any i quedar, fins i tot, per sota del 75% si poden anar amortitzant-lo. És per això que pensa que Tarragona està «a prop de sortir de l’UCI». Un consistori que està pendent de saber quina serà l’aportació que farà l’Estat de cara al 2024.