En aquest dotzè podcast entre l’ICIQ i Tarragona Ràdio ens apropem al món de la Fotoquímica, una branca de la Química que estudia els processos activats per la llum.

La llum és l’espurna causant de molts processos naturals, i avui parlarem de les reaccions químiques que es troben darrere; també de la disciplina que les estudia: la Fotoquímica.

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

Posarem el focus sobre aquesta nova Química, i us avancem que ens portarà moltes sorpreses, perquè si parlant de la fotosíntesi artificial vam aprendre que mimetitzant el procés natural podem resoldre la crisi energètica i mediambiental, avui anirem un pas més enllà.

Serà la llum la clau de noves troballes? 

Ho descobrirem plegats en: “Fotoquímica: Quan la llum il·lumina la Química”.

Avui buscarem el Blau de Prússia amb  el Dr. Javier Pérez, Cap de la Unitat de Fotofísica de l’ICIQ, i la Dra. Eugenia Martínez, Coordinadora Científica del grup del Professor Emilio Palomares.

Aquest podcast l’han fet possible Laura Hernández i Israel Macho per part de l’ICIQ, Lluís Comes a la part tècnica, Andres Tejedera a la realització audiovisual i qui us parla, Josep Suñé per part de Tarragona Ràdio. 

Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química

‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.